Hem ***** Böcker ***** Kurser ***** Privatsessioner ***** Om Anna ***** Q'eroindianerna ***** Traditionen ***** Foto & video ***** Kontakt
         

Om Anna

Det engelskklingande efternamnet Southerington kommer från min brittiske far. Själv är jag uppvuxen och utbildad i Sverige, England och USA. Jag har bla studerat vid Mary Baldwin College i Virginia och Oxford University i England och har en fil.kand. i humanistiska ämnen (Bachelor of Arts).

Jag har varit andligt intresserad och haft andliga upplevelser ända sedan barndomen. Jag har också alltid varit enormt kunskapstörstig, ett drag som jag delar med min mentor och nära vän Juan Nuñez del Prado. Under många ungdomsår studerade jag mängder av olika religioner, parapsykologi, andliga traditioner och kunskaper, och blev förhoppningsvis lite klokare för varje bit kunskap jag insöp, men det stora genombrottet för mig blev Richard Bachs bok Illusions: The Adventures of a Reluctant Messiah - en bok som jag älskar än idag. En f.d. pojkvän gav den till mig 1984 och på var och varannan sida fick jag massiva aha-upplevelser, som snarare kändes som saker jag alltid hade vetat och förstått, men bara - ofattbart nog, som jag upplevde det - hade glömt bort. Efter det blev böcker och esoterik som jag tidigare inte hade begripit glasklara och självklara.

När jag väl hade fått den nyckeln tog min personliga och andliga utveckling fart, och så småningom stötte jag på Neale Donald Walschs bok Samtal med Gud. Jag hade just suttit och beklagat mig över att jag inte ens visste var jag skulle börja om jag skulle försöka förklara för någon annan vad jag trodde på och vad som kändes sant för mig, och önskat att allt det som jag hade hämtat in och pusslat ihop från otaliga olika traditioner och källor skulle finnas sammanfattade i en enda bok. Då dök Neales bok upp som ett direkt svar på det klagomålet, och jag skrattade högt under hela genomläsningen. Han hade kommit fram till i princip exakt samma saker som jag, och också uttryckt och förklarat dem på ett oerhört bra sätt, och med mycket humor, något som jag värdesätter. Tillsammans med min väninna Susanna Carlsson startade jag det Samtal med Gud-forum som än idag lever och frodas på msn, och för ett par år sedan tog jag hit Neale till Sverige för första gången, samt igen ungefär 1½ år senare.

Det enda jag saknade i Samtal med Gud var det rent praktiska. Böckerna ger oändligt mycket matnyttigt vad gäller filosofi, världsåskådning, gudssyn och människosyn, men inte några egentliga verktyg för att tillämpa dessa praktiskt i vardagen. Kommunikationsteknikerna i Non-violent communication gav en uppsättning verktyg som jag tyckte om och såg fungera i praktiken, så det började jag arrangera kurser i för att både lära mig själv och hjälpa till med att sprida detta till andra. Jag blev medlem i Rosenkorsorden för att studera esoterik. Eftersom jag hade en dragning till och ett intresse för de indianska kulturerna började jag studera och tillämpa shamanism. I hela mitt liv hade jag också känt mig starkt dragen till två forntida kulturer: Egypten och Inkariket. Jag reste runt i Egypten och studerade så mycket jag kunde komma över av egyptisk historia, egyptologi och egyptisk mytologi och religion. Ett par år tidigare hade jag även läst Elizabeth Jenkins bok Inkans återkomst, och fascinerats av hennes möte med Juan Nuñez del Prado och Q'eros.

När en nyfunnen vän, Jan Åström, sedan berättade att han hade varit på workshop i Köpenhamn med Juan Nuñez del Prado och även gjort samma Hatun Karpay-resa i Peru som Elizabeth beskriver i sin bok, var mitt intresse ganska givet. Han tillfrågade mig och tre andra om vi ville gå ihop och bilda en ideell förening för att med jämna mellanrum erbjuda workshops med Juan i Sverige, och jag tackade genast ja. Efter en tids studier inom denna tradition insåg jag att jag hade funnit min huvudväg - en världsåskådning och ett synsätt som är i total samklang med mitt hjärta och min själ och en i det närmaste outtömlig verktygslåda för att tillämpa dessa i praktiken och i vardagen - och sedan dess har mitt engagemang och min kärlek till denna tradition bara ökat för varje år som har gått. Detta inte minst sedan jag 2012 blev ceremoniellt inadopterad i den högt respekterade prästerliga Q'erofamiljen Apaza, som gudmor till familjens yngste son Gael Anderson.

Efter ett par år föll det sig naturligt att jag började agera tolk och lärarassistent till Juan och senare även till Elizabeth Jenkins då de undervisar i Sverige, och sedan ett antal år tillbaka undervisar jag även själv, något som är oerhört givande. Jag får dela med mig till andra av något som jag själv älskar, se det göra samma enorma skillnad i en del andras liv som det har gjort i mitt eget, själv vidareutvecklas och lära mig mer genom de frågor och händelser som kommer upp och de kunskaper som kursdeltagare själva har med sig, och träffa mängder av fantastiska och enastående människor som i en del fall har blivit nära och djupt uppskattade vänner. Vi har också fått dela oförglömliga upplevelser, både i Sverige och i andra länder, och fått vara en del av varandras inre resor.

Tack till er alla - från igår, från idag och från imorgon!

 

*
Med medlemmar av min Q'erofamilj, gudsonen Gael Anderson och hans föräldrar doña Rosa och don Ricardo

 

Citat som förgyller min väg

We delight in the beauty of the butterfly, but rarely admit the changes it has gone through to achieve that beauty.

- Maya Angelou

It's not the load that breaks you down, it's the way you carry it.

- Lou Holtz

To give pleasure to a single heart by a single act is better than a thousand heads bowing in prayer.

- Mahatma Gandhi

Those who contemplate the beauty of the earth find reserves of strength that will endure as long as life lasts. There is something infinitely healing in the repeated refrains of nature -- the assurance that dawn comes after night, and spring after winter.

- Rachel Carson, Silent Spring